Event

 FORSA-arrangement 

Tirsdag den 12. november, 2024, kl. 16.30-19.00

Lundtoftegade 41b, 2200 Kbh N

Med inspiration fra den nu nedlagte (FKSA) Forening til fremme af Kritisk Socialt Arbejde vil FORSA i samarbejde med Tidsskriftet Social Kritik invitere til en eftermiddag i kritikkens navn. Vi slutter arrangementet af med en fælles sandwich. 

Kl. 16.30-16.40: Velkomst ved FORSA og Social Kritik
Kl. 16.40-17.30: Oplæg og diskussion ved Jo Krøjer
Pause
17.40-18.30: Oplæg og diskussion ved Marta Padovan-Özdemir
18.30-19.00: Sandwich

Jo Krøjer: Sexisme i arbejdslivet – Hvad er det, hvorfor sker det og hvordan påvirker det os?
Sexisme er en del af de fleste menneskers arbejdsliv – også selvom vi ikke lige har tænkt over det. Faktisk er det tit en del af problemet med sexisme, at vi har vænnet os så meget til det, at vi ikke altid registrerer, når det sker. Med udgangspunkt i egen og gode kolleger forskning dykker jeg ned i sexismeproblemet i arbejdslivet, og viser, hvordan man kan genkende sexisme. Jeg fortæller desuden, hvorfor det er så vigtigt at bekæmpe sexisme og præsenterer gode indsatser mod sexisme på arbejdspladserne.


Jo Krøjer er lektor i køn og arbejdsliv og forskningsleder for forskningsgruppen, Organisering, Etik og Social Bæredygtighed på Roskilde Universitet.


Marta Padovan-Özdemir: Brutal omsorg – et dekoloniserende og normkritisk perspektiv på velfærdsarbejde
Sociale bevægelser som #MeToo og #blacklives-matter har revitaliseret spørgsmål om privilegier, strukturel diskrimination og social retfærdighed. Så hvordan står det til med disse spørgsmål i velfærdsprofessionelt arbejde? Ved hjælp af dekolonial og normkritisk teori kaster foredraget lys over de gode viljers skygger i arbejdet med de Andre med konkrete eksempler fra diverse arenaer for velfærdsinterventioner.


Marta Padovan-Özdemir er lektor i mangfoldighed, velfærdsarbejde og social bæredygtighed ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet.


Tilmelding


Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet pga. begrænset antal pladser. Du kan tilmelde dig vha. dette link senest d. 5. november