KOMMENDE NUMRE
og calls

LÆS MERE OM TIDSSKRIFTET

På vej er bl.a. følgende temanumre og calls – du kan bidrage, evt. ved at abonnere eller blive medlem!
(tre årlige udgivelser samt arkivadgang)

2024-2 Let’s talk about Sex
(september, nr. 172)

Seksualitet og intimitet er også i forandring – men er stadigvæk områder med berøringsangst, vanskelige diskussioner og bl.a. juridiske og sundhedsmæssige komplikationer.
Temaet vil afsøge seksualitetens mulige sociale betydning ift. køn, arbejde, handicap og forskellige magtrelationer, herunder samfundsmæssige. Hvordan har intimiteten det for fængslede og anbragte, og hvordan spiller normer på områder som sugardating og trafficking sammen digitalt?

Call for papers (PDF)

2024-3 Psykiatri
(december, nr. 173)

Psykisk sygdom bliver mere og mere udbredt i det danske samfund. Hvordan håndterer vi det, og hvordan kan sygdommen afhjælpes og sikre et rimeligt liv for dem, som rammes? Den seneste valgkamp viste en villighed til at gøre noget, og en 10 års plan blev sat i søen – denne gang med penge. Men hvad er egentlig på vej, og hvordan kan psykiatrien i sig selv gøre noget? Er udbygning af sygehusene den vigtigste vej, hvad skal der ellers til, og hvordan hænger den sammen med andre instanser? Psykiske lidelser bæres af personer, som i perioder har det godt og i andre dårligt – hvordan ser de på den nye psykiatri, som forhåbentlig er på vej?
Social kritik ser på psykiatrien, de udfordringer psykiatrien kæmper med og hvordan livet som psykisk syg påvirkes anno 2024.

Call for papers (PDF)