KOMMENDE NUMRE
og calls

Under opsejling er bl.a. følgende temanumre – flere calls er på vej – du kan bidrage, evt. ved at abonnere eller blive medlem!

(tre årlige udgivelser samt arkivadgang)

2022-3 Mine børn, dine børn, statens børn – HVIS BØRN
(december, nr. 167)

Nummeret kredser om børn, unge og barndom. Hvem ejer børnene i dag? Hvor frie er de egentlig, og hvad kan de selv bestemme og bør inddrages i? Hvad kan de voksne, og hvad skal vi som samfund? Hvem har ansvar for børn og deres udvikling? Er det forandret efter Covid-19?
Det er de overordnede spørgsmål i temanummeret, der vil handle om børn, forældre, medarbejdere i kommunen, statens institutioner og ikke mindst lovgivning. Den lovgivning, der har fastsat en interneringsalder på 10 år, en kriminel lavalder på 15 år, og først en stemmeret på 18 år.

Call for papers: HVIS BØRN 

2023-1 Sanktionering og straf
(april, nr. 168)

Nummeret vil indeholde artikler om sanktionering og straf indenfor det sociale, pædagogiske og politiske felt. Fængsler, sikrede institutioner, kriminalitet og ungdomskriminalitetsnævnet er derfor oplagte temaer i dette nummer.
Men også mere subtile former for sanktionering (og straf) vil være i fokus. Hvilke typer af væremåder og hvilke specifikke grupper sanktioneres i det danske samfund? Hvad kan accepteres indenfor de samfundsmæssige normer og værdier og hvad kan ikke?

Call for papers: SANKTIONERING OG STRAF

2023-2 Kapacitetsopbygning og empowerment i Grønland
(september, nr. 169)

Nummeret vil rumme artikler med socialfagligt, socialteoretisk, identitets- eller geopolitisk afsæt – herunder bredere, grønlandsk relevante samfundsdiagnostiske bidrag med fokus på bæredygtig organisatorisk og institutionel kapacitetsopbygning.

Call for papers: GRØNLAND