Åbent call for papers:
Noget på hjerte

3. marts 2023

Ej den er nok for mærkelig… Det er ærgerligt jeg aldrig når at skrive lige den… Jeg gad egentlig godt fortælle at… Man burde få taget den diskussion en dag… Der er ingen der rigtig ved det så man burde belyse det…

Vi tror at der ligger rigtig mange lidt skæve, spændende, vigtige, vedrørende artikler derude hos jer, i skufferne, i en mappe på pc’en, i tankerne. Artikler der ikke rigtig bliver til noget måske pga. af tidspres, måske fordi andet hele tiden stiller sig foran i køen, måske fordi det måske mere er et digt eller et essay end det er en artikel. Artikler som burde blive til noget. Vi opfordrer derfor til at sende dem ind til vores åbne call for papers der skal udkomme til december. Se det som en julegave til dig selv – til os.

Social Kritik kalder således på artikler der har noget på hjerte indenfor det sociale, pædagogiske og/eller det socialpolitiske felt, men som måske ikke rigtig har passet ind, indtil nu.

Så:

  • Er du en uerfaren forfatter med en god ide, så send den ind.
  • Er I en personalegruppe der mener det kunne være vigtigt at formidle jeres erfaringer med et bestemt projekt, en bestemt tilgang, men ikke ved hvordan I skal gribe det an, så send jeres tanker ind.
  • Er du erfaren forfatter/forsker/praktiker med for lidt tid men en artikel-idé i skuffen der aldrig rigtig bliver realiseret fordi den måske er for underlig eller ikke umiddelbart passer ind i et tema til et tidsskrift, så er det nu den skal af sted.
  • Har du et ønske om en artikel du godt gad læse, som ikke er blevet skrevet så send dit ønske, måske vi kan finde en forfatter.

Redaktionen modtager manuskripter, der diskuterer pædagogiske, sociale og/eller socialpolitiske emner både teoretisk, empirisk og praktisk. Og vi vil gerne også opfordre til internationale perspektiver for et større udsyn.

Formen på bidrag:

Selve artiklen skal lande på maksimalt 24.000 anslag inklusiv alt (mellemrum, litteraturliste, the works).

Frist for kort abstract: 15. maj 2023.
Fristen for at indsende fuldtekst artikel er: 15. september 2023.

Spørgsmål til temanummeret kan rettes til: mette@socialkritik.dk

Skrivevejledning findes her: https://socialkritik.dk/skrivevejledning